1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mégsem kerül el a Várból a Hadtörténeti Múzeum, sőt, közelebb lesz a Karmelitához. 

Bár felmerült, hogy a budai várból vidékre, Székesfehérvárra költöztethetik a Hadtörténeti Múzeumot, de egy péntek este megjelent kormányhatározat szerint maradhat a várban, csak pár utcával arrébb, az egykori honvéd főparancsnokság épületében helyezik el a Dísz tér 17. szám alatt. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök irodájának, a Karmelitának a közvetlen szomszédjai lehetnek. A költözésre konkrét határidőket nem szabtak - írja a 24.hu.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere már tavaly novemberben arról beszélt, hogy a megújuló múzeum a feladatához méltó helyszínre talált a nemzeti történelem szíve közepének számító budai Várnegyedben található Szent György téren.

A Hadtörténeti Múzeum tavaly májusban zárta be kapuit a Kapisztrán téren, tárlatai jelenleg a budapesti Bálna Honvédelmi Központban láthatók.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!