1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Árokba borult egy tizenhét menekültet szállító kisteherautó Veszprém megyében szerdán, a rendőrök elfogtak egy 29 éves osztrák embercsempészt.

A Veszprém vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján szerda reggel a 8-as számú főúton, Somlójenő térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kisteherautót.

A sofőr továbbhajtott, majd lekanyarodott a főútról, ahol Iszkáz külterületén elvesztette uralmát járműve felett és az árokba borult - írták.

Embercsempészés, valamint közúti baleset okozása a vád. Fotó: Depositphotos
Embercsempészés, valamint közúti baleset okozása a vád. Fotó: Depositphotos

Hozzátették, hogy a kisteherautót egy 29 éves osztrák férfi vezette, a raktérben tizenhét illegális migránst találtak. Közülük tizenketten szír, hárman afgán és ketten egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A balesetben a jármű vezetője és az egyik utas sérült meg könnyebben, őket a mentők kórházba vitték.

Az osztrák sofőrt a rendőrök előállították és embercsempészés gyanúja, valamint közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást ellene.

A rendőrség közölte, az menekültek ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!