3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Orbán Viktorról, a vállalkozásaitól, a terjeszkedési irányokról beszélt Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó. 

Mindketten sokat dolgozunk, de így is relatíve intenzív a kapcsolatunk -

- egyebek mellett ezt mondta az Indexnek adott interjújában Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó arra a kérdésre, milyen viszonyban van Orbán Viktor miniszterelnökkel. Hozzátette: "Napokig tudnánakk beszélni sportról, futballról, „közös gyermekünkről”, a Puskás Akadémiáról. Persze ugyanígy téma a család, a gyerekek, szóba kerül a politika is, megpróbálunk együtt ebédelni, ha van időnk. Nem egyszerű összehozni, mert rengeteg elfoglaltságom van nekem is, neki még több."

Mészáros Lőrinc beszélt a vállalkozásairól, a terjeszkedésről és Orbán Viktorról is
Mészáros Lőrinc beszélt a vállalkozásairól, a terjeszkedésről és Orbán Viktorról is
Fotó: A kép illusztráció - MTI/Czeglédi Zsolt
Mészáros Lőrinc szerint "a kapcsolatunk barátság, ami a bizalmon alapszik, de külön úton járunk, hiszen a miniszterelnök úr 1989 óta politikus, én pedig 1992 óta vagyok vállalkozó". A vállalkozók közölte, hogy a gazdasági fejlődése nem két nap alatt történt meg, hanem az elmúlt 32 év munkájával jutott el idáig. Azt mondta, hogy a vállalkozói világ minden lépcsőfokát megjárta, volt kis-, közép- és nagyvállalkozó is. "Ebben voltak jobb és kevésbé jó időszakok, de napról napra mindent annak rendeltem alá, hogy mindig legalább egy lépéssel előrébb tudjak jutni az utamon" - fogalmazott. 

A Mészáros Csoporthoz tartozó közel 400 vállakozás működéséről egyebek mellett azt mondta, ahogy nő a vállalkozás, egy tulajdonosnak úgy van egyre kevesebb ideje, energiája mikroszinten belemenni részletekbe. "Ma már a Mészáros Csoportban én sem tudok az operatív irányítással foglalkozni, az a menedzserek dolga, akiknek ez a kisujjukban van. Kiváló menedzsereket foglalkoztatunk, fantasztikus munkát végeznek. Nekem a stratégiát kell velük átbeszélni, egy tulajdonosnak az a szerepe, hogy kiadja az éves tervet, és utána elszámoltassa a menedzsereket, hogyan teljesítettek az árbevétel, az eredményesség tekintetében" - fogalmazott. 

Beszélt arról is, hogy a cégcsoport fejlődése az országhatárokon belül már korlátozott, ezért stratégiai cél a külföldi terjeszkedés, jellemzően azokban az iparágakban, amelyekben idehaza is erősek. Ilyen terület a mezőgazdaság, a cementipar, a szállodaipar. 

Szerinte az egy ultraliberális, már-már kommunista jelmondat, hogy a magyar vállakozók csak úgy megkapják a munkákat. "Nem igaz, ezt kikérem magamnak, de kikérem minden magyar vállalkozó nevében" - mondta. Ezt tévhitnek, viccnek tartja. Mészáros úgy látja, a világ nem úgy működik, hogy van egy joystick és azzal állítgatják a pénzcsapot, hogy ki mennyit kap. A megrendelésekért meg kell dolgozni. 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!