3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Miközben Varga Judit és Magyar Péter fordulatos előadását követi az ország, Mészáros Lőrinc sem tétlenkedik: lett még egy cége. A felcsúti milliárdos birodalma újabb és újabb területekre hatol be, ezúttal valamiféle produkciós irodát gründoltak. Az új cég neve legalábbis erre enged következtetni: Talentis Production Kft. A vállalkozás március 14-én jött létre és március 21-én jegyezték be, főtevékenysége a reklámügynöki tevékenység, de foglalkoznak még:

  • sokszorosítással,
  • hangfelvétel-készítéssel
  • és fényképészettel

is.

A cég tulajdonosa a Talentis Event and Marketing Kft. (TEAM Kft.), amit a Talentis Group Zrt. birtokol. Ügyvezetője Balogh Ernő, aki eredetileg a TEAM operatív irányításáért is felel. Azt pedig a 444 írta meg, hogy Mészáros Lőrinc cégcsoportja megalapította a TEAM Travel Kft.-t utazásszervezés főtevékenységgel, amelynek szintén Balogh az ügyvezetője. Hogy miért van szüksége a felcsúti gazdagembernek még egy reklámügynökségre, az egyelőre rejtély, hiszen feleségének, Várkonyi Andreának is van egy elég jól menő reklámügynöksége.

Mészáros Lőrinc előre tekint
Mészáros Lőrinc előre tekint
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Lapunk írta meg tavaly augusztusban, hogy a Whitedog Media Kft.-nek elkészült a weboldala és csodálatos tartalmakkal várja az ügyfelek jelentkezését. Más kérdés, hogy leginkább Mészáros Lőrinc adott munkát felesége ügynökségének, például a TEAM is ott szerepel Várkonyi Andrea partnerei között.

Mészáros Lőrinc nem egyedül vág bele a reklámügynökségek kemény világába, hanem kisebbségi tulajdonosként csatlakozott hozzá a SmileS Consulting Kft.-én keresztül Mile Csaba. Ő leginkább az OSG Group cégcsoport révén lehet ismerős, ők csinálták például az Orbán-kormány számára kiemelkedően fontos budapesti atlétikai világbajnokság teljes dekorációját is.

A cégcsoportunkhoz három gyártóvállalat tartozik, amelyek a reklámdekoráció különböző ágazatait szolgálják ki. Egyrészt a méretünkből fakadó lehetőség, másrészt pedig a kiemelt rendezvényeken való szerepünk nyújt kiváló alternatívát a megbízók szemében. Például a pápalátogatás során szintén mi dekoráltuk az összes helyszínt

- mondta egy interjúban Mile Csaba. Elárulta: az elején kaptak kritikát más cégektől, hogy miért pont ők nyerték el ezt a projektet, hiszen ők „csak” egy nyomda. Nos, most már nemcsak egy nyomda az OSG, hanem Mile Lajos is Mészáros Lőrinc tulajdonostársának mondhatja magát.

Ugyanakkor érdekes, hogy a Talentis Production Kft. székhelye egy budaörsi cím lett, mégpedig ott, ahol az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bázisa is van. A Mészáros Lőrinchez és Szíjj Lászlóhoz köthető társaság üzemelteti 35 évig az autópályákat. Mindenesetre a produkciós irodák többnyire reklámfilmkészítéssel foglalkoznak, Mészáros Lőrincnek pedig bőven van olyan terméke és szolgáltatása, aminek nem árthat egy kis reklám. Ráadásul a felcsúti milliárdos cégbirodalma egyedül irányítja a közmédia, az ATV és a TV2 hirdetéseit is, így a megjelenés sem lehet probléma.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!