2p

Tiltakoznak a kegyelmi botrányba keveredett államfő és a kapkodó kormányfő ellen Budapesten.

Tüntetés kezdődött Budapesten péntek délután Novák Katalin lemondását követelve. A tüntetők eleinte csak pár százan voltak, de a vonulás kezdetére már több mint ezren lettek. A végcél a Sándor-palota - derült ki a telex tudósításából.

A palota elé a Momentum hirdetett gyűlést este hat órára. A portál szerint a tömegben az MSZP és a Párbeszéd zászlói és politikusai is felbukkantak, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy leragasztott szájú plüssmacival érkezett – ez a pedofília áldozatainak szimbóluma. Az MTI szerint a Belügyminisztérium előtti demonstráción részt vett több baloldali politikus, köztük Harangozó Gábor MSZP-alelnök, Ujhelyi István független európai parlamenti képviselő; a Párbeszéd - Zöldek részéről V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, Tordai Bence frakcióvezető, Szabó Tímea ügyvezető társelnök, Szabó Rebeka társelnök; Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese; a DK képviseletében pedig Varju László és Vadai Ágnes alelnökök, Arató Gergely frakcióvezető-helyettes, valamint Molnár Gyula.

A csepergő esőben Orbán Viktor beszédrészleteinek bejátszásával kezdték tüzelni a tömeget. Nagy fujjolás fogadta a miniszterelnöki mondatokat: „beszéljünk egyenesen, a pedofíliára nincs bocsánat”. Ezután Simkó Edit, a tanártüntetésekről ismert egykori pedagógus lépett a színpadra. „Novák Katalin nekem nem köztásasági elnököm” – mondta, és külön is megemlítette, hogy a köztársasági elnök a pápalátogatás alkalmából adott kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki próbálta eltussolni az igazgató szexuáliserőszak-ügyét - idézte a felszólalót a lap.

"Novák Katalin és Varga Judit „anyaként voltak részesei ennek az aljasságnak” – mondta simkó, aki után az Egységes Diákfront képviseletében Kiss Gergő szólalt fel. A portál szerint ő azt mondta, az állam cserbenhagyta az áldozatokat, a rendőrségnek meg tovább kell nyomoznia, mert „egyre világosabb, hogy többen eshettek áldozatául a ragadozóknak, mint ahány esetről tudunk”. „Novák Katalinnak és Varga Juditnak mennie kell” – mondta, majd „Orbán, takarodj! Novák, takarodj!” – skandálásra buzdította az időközben ezer fősre duzzadt tömeget, amely ezután megindult a Sándor-palota felé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!