2p

A sport az egyik örök területe a panamázásnak, ám lényeges eltérések lehetnek abban, hogy a megtévedt sportvezetők mennyire gátlástalanul járják a sikkasztók rögös útját.

A II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetése 2022 februárjában feljelentést tett, miután Becsey Péter, az önkormányzati cég volt vezetője egy könyvvizsgálói jelentés szerint százmilliókat költött el tao-támogatásból külföldi utazásokra, hotelszámlákra, luxuscikkekre – írta meg a 24.hu

Jó sokat költött
Jó sokat költött
Fotó: Depositphotos
A BRFK hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást az ügyben, miközben az önkormányzati cég kártérítési pert indított a kft. korábbi vezetőjével szemben.

Szurkolás közpénzből

A polgári perben tavaly szeptember óta háromszor hallgatták meg a 2021-ben menesztett sportvezetőt, áprilisban kétszer is beidézték, miután korábban több tárgyalási napon sem jelent meg.

Az OSC technikai vezetőjéről a bíróságon kiderült, hogy közpénzen járt Chicago Bulls kosárlabdameccsén, de arra nem emlékezett, hogy kivel. Római útjáról korábban azt állította, hogy egy szakemberrel közösen szállt meg egy ötcsillagos hotelben, de a számla alapján a két szobában öt Becsey lakott.

Előadta azt is, hogy egy eredményjelzőt vásárolt közel 7 millió forintért egy vízilabdatornán, így csak véletlenül kerülhetett egy Hublot luxusóra típusa és szériaszáma az elszámolásra. Egy velencei üzlet állítása viszont ez esetben is erősen megkérdőjelezi a szavait. Őrsi Gergely polgármester elmondta a hírportálnak, hogy hamis magánokirat felhasználása, illetve okirattal visszaélés gyanúja miatt is feljelentést tettek. Álláspontjuk szerint Becseyék törvénytelenül próbálták igazolni a pénzek felhasználásának jogszerűségét.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!