2p

Egy ideje már Pintér Sándor közvetlen környezetében is beszédtéma, hogy a belügyminiszteri poszton változás várható, utódként Gulyás Gergelyt emlegetik - - írja a hvg.hu

Az biztos, hogy a kormányfő és Pintér között korántsem felhőtlen már a viszony. Mindez a magánbiztonsági piacra is lecsapódik, ahol a belügyminiszternek a kilencvenes évek óta komoly befolyása van. Csakhogy éppen ezen a területen indult meg egy NER-es terjeszkedés is, és az öregeknek már nem szánnak szerepet. 

Lehet, hogy távozik posztjáról a belügyminiszter?
Lehet, hogy távozik posztjáról a belügyminiszter?

Az például már a 2022-es választások előtt is felmerült, hogy ha minden a papírforma szerint alakul és nyer a Fidesz, akkor Pintérrel már nem számolna a kormányfő. Ez azonban nem így történt, a lap információi szerint azért, mert noha a koránál fogva Pintér valóban nyugdíjba vonulhatott volna, neki esze ágában sem volt.

Már csak azért sem, mert jó pár bizalmi embere még a rendszeren belül van, esetleges távozásával az ő helyeik is veszélybe kerülnének. Ám a maradásnak ára is van, ez az oka annak, hogy Pintér két olyan területet (az oktatást és az egészségügyet) is a nyakába kapott, ami felér egy halálos politikai ítélettel. Ugyanakkor azért is tarthatta meg a széket, mert ő több szempontból is más helyzetben van, mint a többi kormánytag. 

A lap azt írja, Gulyás Gergely a belügyminiszteri poszt várományosa.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!