3p

Az okosmobilok tesztelésében az a nehéz, hogy mindenkinek más az ízlése, így nehéz kiválasztani azokat a telefonokat, amelyekre azt mondhatnánk, hogy az átlagos felhasználónak éppen a legjobbak.

A Google Pixel 7A-t találták az átlagfelhasználó igényeihez vélhetően a legjobban illeszkedő okostelefonnak, a Wired magazin tesztelői. Szerintük egyrészt jól néz ki, másrészt erős processzora van, amelyen a teljesítményigényes játékok jól futnak és könnyen kezelhető több tucat alkalmazás. Legtöbb versenytársánál jobb fotókat lehet vele készíteni.

A legjobbak között a Google Pixel 7A.
A legjobbak között a Google Pixel 7A.

Nem túl nagy és nem túl kicsi 6,1 hüvelykes OLED-es képernyője van. Vezeték nélkül tölthető és víz alá meríthető. Ötéves biztonsági és Android OS-frissítéssel árulják 500 dollárért (180 ezer forint) az USA- ban. Átlagos használat mellett egy feltöltéssel egy napot simán elketyeg. Hátránya, hogy nincs rajta fejhallgató-csatlakozó és microSD-kártyával sem lehet használni.

A OnePlus 12R telefont, amely ugyanennyibe kerül, azzal verte meg, hogy ez a mobil csak cseppálló és csak vezetékkel tölthető. Emellett csak három Android OS-frissítést kínál. Közepes szintű telefonnak azonban így is megfelel.

Ami a telefonok krémjét illeti, az Android világában továbbra is a Samsung jár az élen. Brutális processzorok, különleges képernyők, triplakamerás rendszerek és több mint egynapos használatot lehetővé tevő akkumulátorok várják azokat a vevőket, akik magyar valutában számolva megengedhetik maguknak, hogy bőven 200 ezer forint feletti árú telefonjuk legyen.

A legokosabbnak a Google Pixel 8 telefonjainak különböző változatait találták a Wired tesztelői. A biometrikus azonosítástól a bankolásig sok mindent kínálnak. Mesterséges intelligenciával támogatott funkcióik jobbnak tűnnek a Samsung hasonló kínálatánál. Legnagyobb előnyük azonban széles körű szoftverhátterük, amely egyebek mellett lehetővé teszi a képek és a videók szerkesztését, manipulálását.  Akinek a kis méret a legfontosabb, annak lényegében nem kell kompromisszumokat vállalnia, ha az Asus Zenfone 10-et választja. Az összehajtható mobilt kedvelőknek a Samsung Galaxy Flip5-öt, a Motorola Razrt és a Google Pixel Foldot ajánlják a Wired tesztelői.

A környezet védelmét és a társadalmi felelősségvállalást preferáló vásárlók a Fairphone 5-ben találhatnak az ízlésüknek megfelelő mobilt. Ez a telefon 10-ből 10 pontot ért el a javíthatósági teszten. Igazolhatóan etikus módon gyártják újrahasznosított anyagokból. Akkuja cserélhető, akárcsak sok része, például kamerája és mikrofonja, ha valakinek van egy csavarhúzója. Teljesítménye rendben van. Ennél azonban nem tud többet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!