2p

Módosították a kormány tagjainak munkájáról szóló rendeletet. A védelmi ipart érinti a változtatás. 

Egy friss rendelet módosítja a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló tavaly májusit. Egyetlen ponton - írja a 24.hu. 

(A miniszter a védelmi fejlesztésekért való felelőssége keretében) „k) működteti a védelmi ipari beszállító-fejlesztési program végrehajtásának rendszerét, és a FOCUS VENTURES Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság útján gondoskodik annak fenntartásáról és finanszírozásáról, valamint a forráskezelési és közvetítői feladatok ellátásáról.

Korábban a rendelet e pontja csak általánosságban fogalmazta meg Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter feladataként, hogy neki kell működtetnie a védelmi ipar beszállítófejlesztési program végrehajtásának rendszerét. Mostantól a cég gondoskodik annak fenntartásáról és finanszírozásáról, a forráskezelési és közvetítői feladatok ellátásáról. A 2017-ben létrehozott FOCUS VENTURES Zrt. az MFB Invest leányvállalata. Néhány napja a honvédelmi miniszter már megemlítette a céget, amikor egy szakmai konferencián arról beszélt, hogy a kormánynak az a célja, hogy minél több magyar vállalat tudjon bekapcsolódni a védelmi iparba, érjen el NATO-beszállítói minősítést.

Ezért szervezték a beszállítófejlesztési programot, alakították ki a támogató intézményrendszert. A program pályázati rendszerben fog működni, a Focus Venture Zrt. kezelésében védelmi ipari tőkealap jön létre, a vissza nem térítendő támogatásokat az N7 Zrt. keretein belül fogják kezelni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!