2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A villamoshálózat folyamatosan növekszik. 

A BKK Villamosfejlesztések Budapesten címmel tartottak sajtótájékoztatót a Száva kocsiszínben a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester, itt beszéltek a fővárosi villamoshelyzetről részletesebben is. Kiderült, jelenleg több előkészítés, tervezés és kivitelezés előtt álló projekt van, ilyen például a pesterzsébeti hálózat fejlesztése, a 42-es villamos meghosszabbítása, és a Bajcsy-Zsilinszky úti és a Műegyetem rakparti, valamint a Szegedi úti villamosok megvalósítása.

Új villamosok érkeznek majd
Új villamosok érkeznek majd
Fotó: Depositphotos

Horváth László, a BKK beruházási igazgatója elmondta, jelenleg a villamosmegállók negyven százaléka akadálymentes, és 2026 második felére a 2-es, az 50-es és az 56-os vonalán tudják majd érdemben növelni az akadálymentes megállók számát. A napi forgalomban lévő 327 villamos harminc százaléka alacsonypadlós. Ugyanakkor az utasok majdnem hatvan százalékát ilyen villamosok szállítják - közölte.

Új villamosok

A sajtótájékoztatón kiderült, jelenleg gyártás alatt van, és 2024 végétől érkezik az 51 új CAF-villamos. Elárulta, miután a villamosok cseréjéről folyamatosan gondoskodni kell, ezért előkészítik a következő járműbeszerzést:

nagyjából 110 járműre írnak ki közbeszerzést. Ezek a járművek a források rendelkezésre állása esetén 2029-től érkezhetnek majd Budapestre. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy ezek milyen gyártmányú villamosok lesznek.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!