1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

De nem biztos, hogy lesz rá elég pénz.

Az Átlátszó adta hírül, hogy újabb közbeszerzést nyert el a Mészáros Lőrinc három gyermeke által alapított FEJÉR-B.Á.L. Zrt., ezúttal a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében.

A FEJÉR-B.Á.L újíthatja ugyanis fel a veszprémi Várbörtönt, miután az erre írt közbeszerzésen a VEMÉV-SZER Kft-vel közösen benyújtott 457 millió forintos ajánlata lett a befutó. A közbeszerzés azonban feltételes, ami azt jelenti, hogy a szerződés csak akkor lép hatályba, ha az „ellenszolgáltatás teljesítéséhez szükséges fedezet rendelkezésre áll”.

Ha a pénz rendben megérkezik, akkor a Veszprémi Törvényszék kiállítási célú épületrészének felújítása a következőképp zajlik majd. Az épület -3. szintjén állagmegóvást végeznek falszigetelési- és átalakítási munkákkal. A „történeti értéket képviselő” elemeket konzerválják, szükség esetén restaurálják, emellett frissítik a Várbörtön kiállítási funkcióját is - ismerteti a tervezett munkálatokat az Átlátszó.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!