<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

De nem biztos, hogy lesz rá elég pénz.

Az Átlátszó adta hírül, hogy újabb közbeszerzést nyert el a Mészáros Lőrinc három gyermeke által alapított FEJÉR-B.Á.L. Zrt., ezúttal a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében.

A FEJÉR-B.Á.L újíthatja ugyanis fel a veszprémi Várbörtönt, miután az erre írt közbeszerzésen a VEMÉV-SZER Kft-vel közösen benyújtott 457 millió forintos ajánlata lett a befutó. A közbeszerzés azonban feltételes, ami azt jelenti, hogy a szerződés csak akkor lép hatályba, ha az „ellenszolgáltatás teljesítéséhez szükséges fedezet rendelkezésre áll”.

Ha a pénz rendben megérkezik, akkor a Veszprémi Törvényszék kiállítási célú épületrészének felújítása a következőképp zajlik majd. Az épület -3. szintjén állagmegóvást végeznek falszigetelési- és átalakítási munkákkal. A „történeti értéket képviselő” elemeket konzerválják, szükség esetén restaurálják, emellett frissítik a Várbörtön kiállítási funkcióját is - ismerteti a tervezett munkálatokat az Átlátszó.