2p

Véget ért Robert Fico műtéte, az életmentő beavatkozás 3 óra 40 percig tartott, közölte a TA3 hírtelevízió.

A kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén szerdán meglőtték Robert Fico (Smer) miniszterelnököt, a politikust helikopteren szállították kórházba, majd megműtötték. Az operáció sikeresnek bizonyult, a sajtó értesülései szerint stabilizálták az állapotát, és már eszméleténél van - írja a szlovákiai Új Szó. A TA3 televízió szerint mesterséges kómában tartják a meglőtt szlovák miniszterelnököt, a Denník N viszont úgy tudja, eszméleténél van.

Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter a BBC-nek adott rövid interjúban arról beszélt, Fico túl van az életveszélyen, miután a műtét sikeresnek bizonyult. Súlyosan megsérült: az egyik golyó a gyomrába fúródott, míg a másik egy ízületet ért.

A Refresher arról ír, hogy a merénylet elkövetője, Juraj Cintula a 2015-ben mejelent „Efata: o Cigánoch a Rómoch” című könyvében arról írt, hogy egyetért a Marian Kotleba vezette ĽSNS választási programjával, és szimpátiáját fejezte ki Ľubomír Harmannal, aki 2010 augusztusában nyolc embert lőtt agyon és további tizenötöt megsebesített Dévényújfalun.

A merénylő 2015 óta tagja a Szlovák Írószövetségnek (SSS), amely felháborodását fejezte ki az incidenssel kapcsolatban. Azt írták, a tagságát azonnali hatállyal visszavonják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!