<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az elmúlt órák eseményei egy csokorban.

 • A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetője második alkalommal tett látogatást a zaporizzsjai atomerőműben. Az orosz megszállók körbevezették Rafael Mariano Grossit, aki később azt mondta újságíróknak: nyilvánvaló, hogy az egész régióban fokozódik a katonai tevékenység, ezért mindent meg kell tenni, hogy az üzemet ne támadják meg.
   
 • Szergej Rjabkov, orosz külügyminiszter-helyettes szerint Oroszország nem tájékoztatta az Egyesült Államokat nukleáris tevékenységeiről, beleértve a rakétakísérleteket, miután az ország felfüggesztette részvételét a fegyverellenőrzési egyezményben.
   
 • A német kormány mintegy 8 milliárd eurót fog fegyverek és felszerelések vásárlására fordítani Ukrajna számára, 4 milliárd euróból pedig a német hadsereg töltheti fel a készleteit.

  Az önkéntesek által a kelet-ukrajnai Bahmutnál lévő frontvonalról elszállított autó roncsait nézik érdeklődők a nyugat-ukrajnai Lvivben 2023. január 3-án. Az autóroncsok kiállításával a szervezők a fronton harcoló katonáknak gyűjtenek új járművekre. Fotó: MTI/EPA
  Az önkéntesek által a kelet-ukrajnai Bahmutnál lévő frontvonalról elszállított autó roncsait nézik érdeklődők a nyugat-ukrajnai Lvivben 2023. január 3-án. Az autóroncsok kiállításával a szervezők a fronton harcoló katonáknak gyűjtenek új járművekre. Fotó: MTI/EPA
 • Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője szerint a Bahmutért vívott csata gyakorlatilag megsemmisítette az ukrán hadsereget, de saját erői is súlyosan megsérültek.
   
 • Putyin elismerte, hogy az Oroszországgal szembeni szankcióknak negatív következményei lehetnek a gazdaságra nézve, de kitartott amellett, hogy Moszkva alkalmazkodik a helyzethez és a munkanélküliség történelmi mélyponton fog maradni.
   
 • Zelenszkij szerint Ukrajnának 20 Patriot ütegre van szüksége az orosz rakéták elleni védelemhez.
   
 • Lengyelország sürgette az EU-t, hogy korlátozza az ukrán gabona uniós piacra kerülő mennyiségét.
   
 • Putyin megegyezett a Hszi Csin-pinggel folytatott tárgyalásain, hogy Peking segíti az internetes cenzúra megerősítését - jelentette a Kreml-barát "Octagon" kiadvány a helyzetet ismerő forrásokra hivatkozva. Elmondásuk szerint a kiberfenyegetésekkel foglalkozó kínai szakértők egy csoportja megérkezett Moszkvába, hogy orosz kollégáikkal együtt elemezzék és elkészítsék a YouTube oroszországi teljes blokkolásához szükséges technikai "útvonaltervet". A technológia egy részét a Kínai Hadsereg biztosítja majd, míg a többit orosz és belarusz fejlesztések fogják szolgálni. A háborúellenes program egyik legnagyobb platformjának, a YouTube-nak a blokkolása 2023 negyedik negyedévében válik lehetővé.
   
 • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma az orosz médiára hivatkozva arról számolt be, hogy a hatóságok nagy toborzókampányra készülnek, amelynek célja 400 ezer új katona bevonása Ukrajnában.