2p

A humanitárius segítség célba juttatását és a túszok szabadon engedését kérte Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében, amelyben a gázai területen légi támadásban eltalált anglikán kórházról és a görög-ortodox plébániáról is szólt.

A katolikus egyházfő kijelentette, hogy nagy aggodalmat és fájdalmat érez az Izraelben és palesztin területen zajló események miatt. Hozzátette: imájával közel van minden szenvedőhöz, a túszokhoz, a sebesültekhez, az áldozatokhoz és családtagjaikhoz.

Megemlítette a Gázában kialakult súlyos humanitárius helyzetet, és fájdalmát fejezte ki az utóbbi napokban felrobbantott al-Ahli kórház miatt, amelyet az anglikán egyház tartott fenn, valamint a Szent Porfürosz görög ortodox templom miatt, amely szintén légicsapásban rongálódott meg.

Mindkét félnek üzent Ferenc pápa. Fotó: MTI
Mindkét félnek üzent Ferenc pápa. Fotó: MTI

"Megismétlem felhívásomat annak érdekében, hogy nyíljanak folyosók, a humanitárius segítség továbbra is célba tudjon érni, és engedjék szabadon a túszokat" - mondta Ferenc pápa.

Sokszor hangoztatott nézetet ismételte meg, miszerint a világban dúló összes háború vereségnek számít, az emberi testvériség elpusztításának.

"Testvéreim, álljatok le! Álljatok le!" - hangoztatta a katolikus egyházfő.

A pápa emlékeztetett, hogy október 27-re imanapot hirdetett meg, amelynek estéjén a Szent Péter téren a világbékéért fognak imádkozni.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!