2p

Az Európai Unió most 71 személyt tenne fel a szankciós listára. Három ellen tiltakozik az Orbán-kormány.

Az Európia Unió újabb 71 embert venne fel a szankciós listára, amiért aktívan segítik az orosz felet az Ukrajna ellen vívott háborúban - értesült a Szabad Európa. A magyar kormány azonban nem minden személlyel ért egyet, ezért őket levetetné a listáról:

  • az orosz védelmi miniszter helyettesét, Tatyjana Viktorovna Sevcova-t. Az orosz Védelmi Minisztérium költségvetéséért és a minisztérium pénzügyi tevékenységeiért felel, azaz ő dönt például az Ukrajnában harcoló orosz katonák fizetéséről, a háború finanszírozásáról.
  • a fehérorosz vasutak vezetőjét, Vlagyimir Mihajlovics Morozovot. A szankcionálás oka, hogy mive az Oroszország és Belarusz közötti összeköttetést biztosító Belarusz Vasutak vezetője, így pedig segíti az orosz háborús logisztikát.
  • ukrán gyerekeket deportáló elnököt, Rusztam Nurgalijevics Minnyihanovot. Ő az egyik orosz tagköztársaság, Tatárföld elnöke, e szerepkörében pedig segíti az ukrán gyerekek illegális és erőszakos deportálását a Tatárföldön található táborokba, köztük a Zelenodolszkij körzetben található Miras táborba, ez pedig sérti az ukrán gyerekek jogait és az ukrán törvényeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!