3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Összefoglaló az orosz-ukrán háború 386. napjáról. 

 • Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tárgyalt. Az ukrán elnök gyümölcsözőnek tartotta a megbeszélést, egyben megköszönte Nagy-Britannia támogatását. Zelenszkij elmondta, hogy tájékoztatta Sunakot a front helyzetéről, valamint az ostromlott keleti Bakhmutról, és hogy "konkrét eredményeket értek el az Ukrajnának nyújtott védelmi és gazdasági támogatás növelésében".

 • Napokon belül Ukrajnába érkeznek az első vadászgépek nyugatról. Andrzej Duda lengyel elnök mai sajtótájékoztatóján konkrétumot mondott arról, hogy az ukránok most már tényleg megkapják a lengyelek által már hónapok óta ígérgetett MiG-29-es vadászgépeket. Erről további részleteket laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán olvashat.
   
 • Svédország bejelentette, hogy megállapodott Nagy-Britanniával Archer típusú tüzérségi rendszerei eladásáról, így London Ukrajnának adományozhatja régebbi típusú, AS-90 önjáró lövegeit. Eszerint Nagy-Britannia tizennégy Archer nagy hatótávolságú önjáró löveget vásárol. Az Archer rendszer terepjáró járműre szerelt, teljesen automatizált ágyú, amelyet a páncélozott kabinban ülő legénység irányíthat.

 • Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter telefonos megbeszélést folytatott Csin Kang kínai külügyminiszterrel, akivel megvitatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervét. Zelenszkij a tavaly novemberben tartott G20-csúcstalálkozón hozta nyilvánosságra tíz pontba szedett békefeltételeit. Ez az ukrán békeképletnek nevezett javaslat magában foglalja a nukleáris-, az élelmiszer- és az energiabiztonság garanciáit, valamint az orosz csapatok kivonását a megszállt ukrajnai területekről az 1991-es határok mögé. Kína aggódik a háború eszkalációja miatt, és reméli, hogy Moszkva és Kijev tárgyalóasztalhoz ül - jelentette ki a kínai külügyminiszter a Reuters szerint.
   
 • Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának vizsgálóbizottsága szerint számos háborús bűncselekményt követtek el orosz csapatok Ukrajnában. A testület szándékos gyilkosságokat, civilek elleni túlkapásokat, önkényes fogva tartásokat, nemi erőszakot és gyermekek kényszeráttelepítését sorolta fel jelentésében, amely ezen felül felvetette, hogy emberiesség elleni bűncselekménynek lennének minősíthetők az ukrán energetikai infrastruktúra elleni támadások. A dokumentum ugyanakkor az ukrán katonák felelősségét is felrótta egyes esetekben. A testület megállapította, hogy a válogatás nélküli támadások és orosz hadifoglyok megkínzásának két esete szintén háborús bűncselekménynek számítanak.
   
 • A Pentagon nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen azelőtt készült, mielőtt egy orosz vadászgép a Fekete-tenger felett egy 32 millió dolláros amerikai Reaper drónnak ütközött. Washingtoni állítás szerint két orosz Szu-27-es vadászgép volt a közelében. Részletek itt >>>>
   
 • Az ENSZ szerint 120 nappal kellene meghosszabbítani az ukrán gabona fekete-tengeri exportjáról szóló megállapodást. Erre azután került sor, hogy Oroszország a hét elején közölte, hogy csak 60 nappal hosszabbítja meg az ENSZ által támogatott fekete-tengeri gabonakezdeményezést.

(Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!