2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Csatlakozik a "gyermekvédelmi" törvény miatt indított perhez a két állam Brüsszel oldalán.

Belgium és Luxemburg az Európai Bizottság oldalán csatlakozik a brüsszeli testület által tavaly decemberben az Európai Unió Bíróságához benyújtott kötelezettégszegés megállapítása iránti keresethez a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban - jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Az Európai Bizottság Magyarország ellen indított keresetében a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést biztosító jogszabályt, valamint azokat a tilalmakat és korlátozásokat kifogásolja, amelyek egyes törvénymódosításokban a gyermekek védelme érdekében a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésre, a nem megváltoztatására, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére és/vagy megjelenítésére vonatkoznak a magyar kormány álláspontja szerint.

A beszámoló szerint a belga külügyminisztérium hétfőn közölte, hogy Belgium be fog avatkozni az uniós bíróságon indított eljárásba, hogy támogassa az Európai Bizottság azon magyar jogszabály elleni fellépését, amely szexuális irányultság és nemi identitás alapján diszkriminál. Az uniós bizottság úgy véli, hogy a jogszabály sérti a belső piac rendelkezéseit, az Európai Unió Alapjogi Chartáját és az uniós értékeket - emlékeztettek.

Hadja Lahbib belga külügyminiszter közölte, Belgium úgy látja, hogy a szexuális kisebbségek jogaira egyre nagyobb nyomás nehezedik számos országban, köztük Európában is. Ez szavai szerint világossá vált többek között emberi jogi civil szervezetekkel a múlt héten folytatott megbeszélések alkalmával magyarországi látogatása során is.

"Ez aggasztó tendencia, amelyet meg kell fordítani"

- tette hozzá a belga külügyminiszter.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter újságíróknak nyilatkozva elmondta, országa szintén beavatkozik az eljárásba az Európai Bizottság oldalán - tájékoztattak.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!