1p

Költséges, de jó ötlet.

Az orosz rakétatámadások miatt Ukrajna azt tervezi, hogy részben föld alatti bunkerekbe költözteti energetikai infrastruktúráját - írta csütörtökön a Forbes magazin ukrán kiadása. A több más sajtótermék által is átvett jelentés szerint a művelet hátránya, hogy költsége nagyon magas. Jurij Kaszics, az Ukrenerho áramszolgáltató volt igazgatója szerint egy transzformátorállomás építése mintegy 30 millió euróba (11 milliárd forintba) kerül. Ha a részben nagy létesítményeket a föld alá költöztetik, a költségek 20-25 százalékkal magasabbak lesznek, az összesen 90 nagy transzformátorállomás esetében a költségek több mint hárommilliárd eurót (1144 milliárd forintot) tennének ki.

Drága ötlet. Fotó: Pixabay
Drága ötlet. Fotó: Pixabay

Az orosz légitámadások az ukrán infrastruktúra nagy részét megrongálták vagy elpusztították. Az orosz hadsereg szándékosan lövi a legnagyobb transzformátorállomásokat, hogy gátolja az áramszolgáltatást. A jövő év telére legalább két transzformátorállomást akarnak a föld alá telepíteni. Szakértők számításai szerint 3-5 év alatt lehetne áthelyezni az összes létesítményt. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!