1p

Több mint 16 ezer követője van a miniszterelnök lengyel nyelvű közösségi oldalának az X-en, azaz a korábbi Twitteren.

A 2019 októberében indult fiókot az oroszbarát nézeteiről ismert Andrzej Szczesniak üzemelteti, aki egykor az állami tulajdonú energiavállalat, a Lotos csoport vezető menedzsere volt, és Lengyelországban elsősorban az energiaügyi kérdések szakértőjeként ismert, írja a HVG a VSquare cikkére hivatkozva.

Orbán Viktor lengyel rajongói oldala az X-en. Fotó: X
Orbán Viktor lengyel rajongói oldala az X-en. Fotó: X

A portálnak a férfi megerősítette, hogy valóban ő vezeti a profilt. Szerinte ezt csak szabadidejében és Orbán Viktor „rajongójaként” teszi, mindenféle ellenszolgáltatás vagy a magyar kormányhoz fűződő kapcsolat nélkül. Ugyanakkor az oldal elemzése azt mutatja, hogy tartalmának nagy része a magyar miniszterelnök hivatalos közösségi profiljain megjelent posztjainak lengyelre fordított változata. Az oldal Ukrajnán gyakran gúnyolódik, a miniszterelnököt pedig erős és nagyszerű vezetőként állítja be.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte, hogy Orbán Viktor hivatalos közösségi média fiókjait a Miniszterelnökség online kommunikációs osztályán dolgozó négy ember kezeli, a lengyel fiók pedig „nem hivatalos”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!