2p

A külügyminiszter örömködve jelentette be, hogy újabb kínai repülőjáratot intézett azoknak a magyaroknak, akik feltétlenül a nagy országba akarnak utazni.

Újabb, legalábbis számára jó hírt osztott meg Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter: "Kínában a közelmúltban feloldották a koronavírus miatti korlátozásokat, így a kínai állampolgárok újra utazhatnak. Meg is indult a verseny Európában a kínai turistákért, s ebben a versenyben azok az országok lesznek nyertesek, amelyek több és jobb légi összeköttetéssel rendelkeznek Kínával.

Ennek érdekében módosítottuk nemrég a kétoldalú légi közlekedési megállapodásunkat, s az első jó hír meg is érkezett, hiszen újabb légi járat létesül országaink között.

A China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között.

Még több kínai jöhet és még több magyar mehet. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala
Még több kínai jöhet és még több magyar mehet. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Ningbo eddig is fontos szerepet játszott a Kína - Közép-Európa kereskedelmi együttműködésben, ráadásul Kína negyedik legnagyobb gazdasági teljesítménnyel rendelkező tartományának logisztikai központja, erős autóiparral.

Az új járat beindítása közelebb visz minket ahhoz, hogy visszaszerezzük a Covid előtti pozíciónkat, amikor is a közép-európai fővárosok közül Budapestre érkezett a legtöbb járat Kínából."

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!