<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A külügyminiszter örömködve jelentette be, hogy újabb kínai repülőjáratot intézett azoknak a magyaroknak, akik feltétlenül a nagy országba akarnak utazni.

Újabb, legalábbis számára jó hírt osztott meg Facebook-oldalán a magyar külügyminiszter: "Kínában a közelmúltban feloldották a koronavírus miatti korlátozásokat, így a kínai állampolgárok újra utazhatnak. Meg is indult a verseny Európában a kínai turistákért, s ebben a versenyben azok az országok lesznek nyertesek, amelyek több és jobb légi összeköttetéssel rendelkeznek Kínával.

Ennek érdekében módosítottuk nemrég a kétoldalú légi közlekedési megállapodásunkat, s az első jó hír meg is érkezett, hiszen újabb légi járat létesül országaink között.

A China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között.

Még több kínai jöhet és még több magyar mehet. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala
Még több kínai jöhet és még több magyar mehet. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Ningbo eddig is fontos szerepet játszott a Kína - Közép-Európa kereskedelmi együttműködésben, ráadásul Kína negyedik legnagyobb gazdasági teljesítménnyel rendelkező tartományának logisztikai központja, erős autóiparral.

Az új járat beindítása közelebb visz minket ahhoz, hogy visszaszerezzük a Covid előtti pozíciónkat, amikor is a közép-európai fővárosok közül Budapestre érkezett a legtöbb járat Kínából."