<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Fidesz-frakció egyelőre csak a finn NATO-csatlakozásra mond igent.  

"A Fidesz-frakció nevében tájékoztatom Önöket, hogy döntöttünk Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról. Az erről szóló parlamenti szavazást március 27-ére előrehozzuk, azon egységesen igennel fogunk voksolni. Svédország ügyében a képviselőcsoport később dönt" - írta délutáni Facebook-posztjában Kocsis Máté. 

A Fidesz-frakció vezetője egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy "a Magyar Országgyűlés szuverén testület, hazánk legfőbb népképviseleti szerveként kizárólag egyetlen felettese van: a magyar választópolgárok közössége. Ezért semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadunk el sem külföldről, sem külföldi megrendelésre dolgozó magyar baloldali politikusoktól, sem NGO-któl, sem a médiától arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon, azokról mely napokon szavazzon."

Minél nagyobb nyomást gyakorolnak egy döntés gyors meghozatalára, az minden esetben annál alaposabb megfontolást igényel, hangoztatta.

A  Fidesz-frakció az atv.hu-val korábban még azt közölte, hogy március 31-ét jelölték meg az Országgyűlésben a svéd és finn NATO-csatlakozás ratifikálásáról szóló zárószavazásra. Az időpontot Finnország esetében végül előrehozták.