1p

Kiderült, mikor kerül sor a régóta halogatott szavazásra.

A Fidesz-frakció megerősítette az atv.hu-nak, hogy március 31-én jelölték meg az Országgyűlésben a svéd és finn NATO-csatlakozás ratifikálásáról szóló zárószavazásra.

A héten derült ki, hogy a kormánypártok újra elhalasztották a szavazást, ennek okaként az Európai Bizottsággal folyamatban lévő egyeztetéseket jelölték meg (bár az Európai Bizottságnak hivatalosan semmi köze a tőle független szervezet, a NATO ügyeihez).

A Házbizottság csütörtöki üléséről szivárgott ki a hír, hogy Balla György Fidesz-frakcióvezető március utolós napját jelölte meg a szavazás lehetséges időpontjáról, mellesleg pedig arról beszélt, hogy "Brüsszel hazudik, mint a disznó!"

A szavazás ügye régóta húzódik, a háttérinformációk szerint az Orbán-kormány az uniós források befagyasztásának kérdésében várt enyhébb elbánást a csatlakozás ratifikációjáért cserébe, de egyelőre úgy tűnik, ebben nem járt sikerrel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!