2p

Vajon tud majd még szebbeket mondani vendéglátójának, mint korábban, vagy most esetleg szóba kerülnek az elüldözött keresztények is?

Svájci látogatása befejeztével Bakuba utazott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol Azerbajdzsán elnökének meghívására pénteken részt vesz az ENSZ Közép-Ázsia Gazdaságainak Különleges Programja (SPECA) konferenciáján - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

lham Alijev azeri elnök budapesti látogatása idején Orbán Viktorral rótta a Karmelita folyosóit. Fotó: Facebook/Orbán Viktor
lham Alijev azeri elnök budapesti látogatása idején Orbán Viktorral rótta a Karmelita folyosóit. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A tanácskozást megelőzően a magyar miniszterelnök kétoldalú tárgyalást is folytat Ilham Alijev azeri államfővel.

Az ENSZ Közép-Ázsia gazdaságaira vonatkozó speciális programja 1998-ban indult annak érdekében, hogy megerősítse a közép-ázsiai együttműködést és annak világgazdasági integrációját.

Mint emlékezhetünk, néhány hete Kazahsztánban Orbán Viktor sok sikert kívánt lham Alijev azeri elnöknek „a térség stabilizálása érdekében végzett munkájához”, valamint „a karabahi újjáépítési munkálatokhoz” is.

„Gratulálunk, mélyen tisztelt elnök úr!”

- zárta akkor szavait a magyar miniszterelnök. Annak fényében, hogy Hegyi Karabahból nagyjából százezer keresztény örmény menekült el az azeri haderő bevonulása miatt, ezek elég meredek kijelentések voltak. Ismerve azonban Orbán Vikor "meghosszabbítjuk Bicskéig" hozzállását, illetve a keleti autoriter vezetők iránti baráti érzéseit, nem lehetetlen, hogy most még ennél is messzebb mehet majd.

(via MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!