1p

Minden tagállam igennel szavazott. 

Az Európai Unió tagállamai péntek este elfogadták az Európai Bizottság javaslatát az orosz olajtermékek ársapkáiról. A döntés elfogadásához a 27 tagállam egyhangú igenje szükséges, vagyis Magyarország is megszavazta - írja a hvg.hu.

Ahogy arra a cikk is rámutat: a közös határozat szerint az orosz olajból finomított prémium termékek - mint a dízel vagy a kerozin - hordónkénti ársapkája 100 dollár lesz, a nem prémium termékek - pl. kenőolaj, fűtőolaj - ársapkája pedig hordónként 45 dollár.

A döntés szerint február 5-től EU-s tengeri szállítmányozó és biztosító cégek csak akkor vesznek részt Oroszország harmadik országokkal folytatott olajtermék-kereskedelmében, ha a termékek felvásárlási ára a fenti limiteken belül marad. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!