3p

Megérkeztek a brit tankok is, az oroszok viszont állítólag le tudják lőni az ukrán hatótávolságot megkétszerező irányított bombákat. Háborús hírek.

  • Avdijivka városánál továbbra is súlyos harcok zajlanak, a település vezetője szerint a várost „eltörlik a föld színéről” az orosz tüzérségi támadások. Az orosz erők lassú előrenyomulást folytatnak a frontvonal a város körüli szakaszain, céljuk az ukrán védők körbezárása lehet. A támadásokban nagy szerepet játszik a 10. orosz tankezred, amely azonban a brit védelmi minisztérium értesülései szerint páncélosainak nagy részét elveszthette a harcokban.
  • Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka arról beszélt katonáinak egy nyilvánosságra került videón, hogy az ukránok célja Bahmutnál az oroszok kifárasztása és nagy veszteségek okozása.
  • Volodomir Zelenszkij ukrán elnök több, a háború sújtotta ukrán régió után most az északi Szumi-régióban tűnt fel.
  • Miután a napokban bejelentették az első német Leopard 2-es harckocsik megérkezését Ukrajnába, most már az első brit Challenger 2-es nehéz harckocsik megérkezését is megerősítette az ukrán vezetés. Olekszij Reznyikov védelmi miniszter egy Twitterre feltöltött videóban kék-sárga felségjelzést viselő tankok hosszú sorának egyikében ül.

 

  • Orosz közlés szerint lelőttek egy amerikai gyártású GLSDB „okosbombát”, amelyet ukrán erők lőttek ki rájuk. Ez az első alkalom, hogy az oroszok ilyen fegyver lelövéséről számoltak be. A GLDSB bombák megkétszerezhetik az ukránok fegyverek által elérhető hatótávolságot.
  • Az amerikai védelmi minisztérium azt közölte, hogy hétfő óta az orosz fél nem küld napi értesítéseket nukleáris erőinek tevékenységéről az Egyesült Államoknak.
  • Szuperszonikus hajó elleni rakétát lőtt ki az orosz haditengerészet a Japán-tengeren egy gyakorlat keretében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!