1p

Rétvári Bence közlése szerint magyar rendőrök teljesítenek szolgálatot a szerb-észak-macedón határon.
 

Magyar, szerb és osztrák rendőrök közösen teljesítenek szolgálatot a szerb-észak-macedón határ szerbiai oldalán az illegális migráció visszaszorítása érdekében - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán. Rétvári Bence hangsúlyozta: a három ország együttműködése hatékony eszköz arra, hogy már Magyarország előtt megállítsák az illegális migránsokat. 

Közösen járőröznek. Fotó: Police.hu
Közösen járőröznek. Fotó: Police.hu

Az éjjellátókkal, drónokkal felszerelt járőrök feladata, hogy a határhoz nagy csapatokban érkező migránsokat feltartóztassák - tette hozzá, azzal együtt, hogy az együttműködés része az is, hogy párban - egy magyar és egy szerb vagy egy osztrák rendőr - járőröznek.

Rétvári szerint a Presevóban lévő befogadóállomáson - ahol ő maga is látogatást tett - már csaknem 2 millió migráns fordult meg 2015 óta.

Kitért az államtitkár a szlovák-magyar rendőri együttműködésre is, amely szintén a közös járőrözésre és az illegális migráció megfékezésére jött létre.

(MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!