2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Magyarország uniós tagságának támogatottsága stabilan 70 százalék felett van.

Többek között ez derül ki a Policy Solutions tegnap nyilvánosságra hozott tanulmányából.

A magyarok az uniós tagságot elsősorban anyagi okok miatt tartják előnyösnek.

A megkérdezettek szerint az EU manapság leginkább a demokrácia és a jogállam védelmét, az EU-n belüli munkavállalás, tanulás és utazás szabadságát, illetve az uniós állampolgárok életszínvonalának javítását képviseli.

Még mindig vonzó az EU. (Illusztráció.) Fotó: Depositphotos
Még mindig vonzó az EU. (Illusztráció.) Fotó: Depositphotos

Legnagyobb hátrányának ugyanakkor a túlzott szabályozást, a nemzeti szuverenitás gyengülését, a migrációt, az uniós források befagyasztását és a szankciós politikát tartják.

A magyarok fele szerint Magyarország több pénzt kap az EU költségvetéséből, mint amit befizet. A megkérdezettek 36 százaléka viszont úgy gondolja, hogy nettó befizetővé váltunk.

A magyar társadalom erősen megosztott az Európai Unióban zajló folyamatok irányával kapcsolatban: 44 százalék szerint jó, 47 százalék szerint rossz irányba mennek a dolgok az EU-ban.

A tanulmányból kiderül az is, hogy a magyarok elsősorban az egészségügyre és a hátrányos helyzetű régiók felzárkóztatására költenék az uniós forrásokat. Az EU további bővítése felé nyitottak, de Ukrajna EU-tagságát a többség ellenzi.

Az euró bevezetésének kétharmados többsége van, és többség támogatja Románia schengeni csatlakozását, valamint a közös európai hadsereg felállítását is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!