3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Csak ne kérdezzük, milyen módszerekkel vették rá őket az orosz útlevél felvételére. Újabb támadások orosz területek ellen. Friss háborús hírek.

  • A tegnapi, egyelőre tisztázatlan hátterű, Moszkva elleni dróntámadások után ma Oroszország Krasznodar régiójának kormányzója számolt be arról, hogy egy drón becsapódása okozott tüzet egy Krasznodar közelében található olajfinomítóban. Áldozatok nem voltak, a tüzet pedig gyorsan eloltották.
    A belgorodi régió orosz kormányzója pedig arról számolt be, hogy ukrán tüzérségi csapásban sérült meg négy ember Sebekino településen.

 

  • A Fehér Ház még gyűjti az információkat a keddi, moszkvai dróntámadásokról, de a Karine Jean-Pierre sajtószóvivő leszögezte: „Nem támogatunk Oroszország területén végrehajtott támadásokat. Ennyi. Pont.” Arra utaló információk egyelőre nem érkeztek, hogy amerikai fegyvereket is használtak volna a támadáshoz.

 

  • Az egyik, a Moszkva elleni támadásban részt vevő drónról készült állítólagos felvételek alapján a drón egy UJ-22-es, egy ukrán vállalat által gyártott drón lehetett. Ezt a típust orosz források szerint már más, orosz területek ellen végrehajtott támadások esetén is használták.
  • Az orosz kormányzat szerint Ukrajna egyoldalúan Oroszország részének nyilvánított területein már közel 1,5 millió ukrán kapott orosz útlevelet az elmúlt hónapokban. A megszállt területeken élő ukránokat a hírek szerint kiutasítással, deportálással, illetve az orosz haderőben történő kényszersorozással is fenyegetik, amennyiben nem hajlandók felvenni az orosz állampolgárságot.

 

  • Erősebb NATO-jelenlétet szorgalmazott a szövetség keleti szárnyán Gitanas Nauseda litván elnök az Ukrajna elleni orosz háború folytatódása miatt. "Ez frontvonal, amelynek nagyon erősnek kell lennie. Lég- és rakétavédelemre, valamint a szövetség megerősített jelenlétére van szükségünk a térségben" - jelentette ki Nauseda, miután Vilniusban tárgyalt kedden Frank-Walter Steinmeier német elnökkel.
    Steinmeier fejet hajtott Litvániának a szabadságért folytatott több évszázados harca előtt, és megígérte Németország segítségét egy Litvánia elleni esetleges orosz agresszió esetére. 2022 ősze óta Berlin tartalékos dandárt tart készenlétben Németországban arra az esetre, ha Oroszország megtámadná Litvániát. Jelenleg egyetlen német parancsnoki poszt működik Litvániában, mintegy húsz katonával az országba telepített fegyverekkel és felszereléssel. További 760 német katona állomásozik Litvániában a Bundeswehr vezette NATO harci egység keretében.

(Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!