1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A választási győzelem nem jött össze Le Penéknek, a harmadik legnagyobb EP-frakció viszont úgy látszik, igen.

A Patrióták Európáért délutánra tervezett frakcióalapító ülése előtt megjött a legfontosabb bejelentés. A napok óta keringő pletykákkal összhangban Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés is csatlakozik az új pártszövetséghez, illetve annak frakciójához.

Ezt jelentette be ugyanis Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Facebook-oldalán:

"Marine Le Pen pártja, a francia Nemzeti Tömörülés is csatlakozik a Patrióták Európáért frakcióhoz! Ezt Jordan Bardella, a párt elnöke jelentette be. Ezzel már kilencre nőtt a tagok száma és még nincs vége! Brüsszel végre meg fogja hallani az emberek hangját!"

Ezzel a Patrióták (angol rövidítéssel PfR) várhatóan a harmadik legnagyobb frakciót alapíthatja meg az Európai Parlamentben, megelőzve a Fideszt korábban kikosarazó, Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformistákat is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!