1p

Egy nagyobb hadiipari üzlet vethet véget Svédország és Magyarország NATO-csatlakozással összefüggő vitájának. 

Az elmúlt hetekben intenzív tárgyalássorozat folyt a svéd és a magyar kormány között: egy nagy volumenű katonai és hadiipari szerződés van születőben - írja saját értesülései alapján az Index. Az egyezség eredményeként új eszközök érkezhetnek a Magyar Honvédséghez és ez érintheti a Gripen vadászgépeket is.

Svéd vadászgépeket venne Magyarország? Fotó: Depositphotos
Svéd vadászgépeket venne Magyarország? Fotó: Depositphotos

A lap szerint ez a megállapodás jelentheti az áttörést Orbán Viktor miniszterelnök és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, valamint a két ország kapcsolatában. Hosszas huzavona után pedig lezárulhat Svédország NATO-csatlakozása, amely immár kizárólag Magyarországon múlik. 

A magyar kormányfő egyébként a szombati évértékelőjén beszélt arról, hogy már minden terv készen áll és minden ezzel kapcsolatos vita a lezárásához közeledik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!