2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar kormányfő a Twitteren melegített a ma kezdődő uniós csúcsra, ahol az ukrán elnök is jelen lesz.

Orbán Viktor már reggel útnak indult a ma kezdődő uniós csúcstalálkozóra, ahol - mint kiderült - a tegnap váratlanul Londonba, majd Párizsba látogató Volodomir Zelenszkij ukrán elnök is jelen lesz. Mint ismeretes, a magyar és az ukrán vezetés között nem éppen a legjobb a viszony, legutóbb éppen a miniszterelnök egy sajtóbeszélgetésen Ukrajnára tett megjegyzései vezettek diplomáciai üzengetéshez a két ország vezetése között.

A magyar miniszterelnök most először találkozhat a háború kitörése óta az ukrán elnökkel, és erre utalt is a csúcsot felvezető Twitter-üzenetében, amelyben azt írta:

"Fontos uniós csúcstalálkozó ma Zelenszkij ukrán elnökkel. Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajnának. Támogatjuk az azonnali tűzszünetet annak érdekében, hogy megelőzzük további emberéletek elvesztését. Magyarország a béketáborba tartozik!"

Az üzenet annak fényében értelmezhető odaszúrásnak az ukrán elnöknek, hogy a fegyverszünet a háború jelen állása szerint szentesítené Oroszország hódításait, Zelenszkij pedig többször is egyértelműen világossá tette, hogy Ukrajna csak az orosz kivonulás esetén lenne hajlandó a békéről tárgyalni. Meglepő Orbán Viktor részéről a "béketábor" kifejezés használata is, hiszen ezt az 1950-es évektől kezdve használták magukra a szovjet blokkhoz tartozó államok.

A történetnek azonban itt még nem volt vége, hiszen Orbán Viktor volt az egyetlen, aki nem tapsolta meg Zelenszkijt mikor a fotózásra érkezett - részletek laptársunk cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!