1p

A NOB óva intette a nemzeti olimpiai bizottságokat attól, hogy részt vegyenek az oroszországi Baráti Világjátékokon, mondván, az megsértené az oroszokra vonatkozó szankciós irányelveket.

A NOB álláspontját James MacLeod, a NOB illetékes osztályának igazgatója tette közzé, akinek szavait az insidethegames.biz portál ismertette.

A játékok színhelye Moszkva lenne. Fotó: Depositphotos
A játékok színhelye Moszkva lenne. Fotó: Depositphotos

Oroszország 2024 szeptemberében Moszkvában tervezi megrendezni az első nyári Baráti Világjátékokat, amelyeket Thomas Bach NOB-elnök korábban "politizált sporteseménynek" minősített. Oleg Maticin orosz sportminiszter válaszában úgy reagált, hogy az esemény nem a NOB ellen irányul.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság március végén azt javasolta, hogy az orosz és fehérorosz sportolók kizárólag semleges státuszban indulhassanak a nemzetközi versenyeken, és csak azok, akik nyilvánosan nem támogatták Oroszország ukrajnai háborúját, nem állnak kapcsolatban a fegyveres erőkkel, illetve nemzetbiztonsági szervekkel. Ezzel egy időben a NOB megtiltotta Oroszországnak és Fehéroroszországnak, hogy a területükön olimpiai sportágak nemzetközi versenyeit rendezzék meg.

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!