2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Katarban szólt be a magyar miniszterelnök az OTP feketelistázása miatt.

Elvi kérdés, hogy ha egy ország, mint Ukrajna, pénzügyi támogatást vár tőlünk, akkor tanúsítson tiszteletet, és ne tegye feketelistára a vállalatainkat - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a katari gazdasági fórumon kedden.

"Ha szükségetek van a pénzünkre, tanúsítsatok tiszteletet, és ne szankcionáljátok a vállalatainkat!"

- hangsúlyozta a magyar kormányfő arra a felvetésre válaszolva, hogy Ukrajnában egy magyar bank működését korlátozzák.

A Katarban tartott beszédben több sarkos megállapítása is volt a miniszterelnöknek, ezekről alábbi cikkünkben olvashat:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ukrán Nemzeti Korrupció-megelőzési Ügynökség (NAZK) nemrég a háború nemzetközi támogatójának minősítette az OTP-t. A döntést azzal indokolták, hogy a pénzintézet tovább folytatja ténykedését Oroszországban.

Az OTP úgy reagált: a NAZK az OTP Bankot megbélyegző döntése alátámasztására több téves, valótlan érvet hozott fel. A magyar bank úgy véli, a NAZK téves döntésének feltehetően az volt az alapja, hogy Oroszországban is van Donyeck nevű település, ahol valóban a közelmúltig volt - a nemzetközti szankcióknak megfelelően - működő OTP Bank fiók. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a kormány addig nem támogatja az újabb szankciókat és nem hagyja jóvá az Ukrajnának nyújtott Európai Békekeret újabb, 500 millió eurós részletét, amíg az ukrán Antikorrupciós Ügynökség (NAZK) le nem veszi az OTP-t „a nemzetközi háborús szponzorok” listájáról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!