1p

Az ukrán elnök videóüzenetben reagált a bejelentésre, miszerint az Európai Bizottság az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdését javasolja az Európai Tanácsnak Ukrajnával és Moldovával.

Mint fogalmazott, ma Ukrajna és egész Európa történelme “jó lépést” tett, és minden nehézség ellenére “előre haladunk”. Arra számít, hogy az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács már decemberben politikai döntést hoz majd a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről.

Zelenszkij már decemberben döntést szeretne. Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Zelenszkij már decemberben döntést szeretne. Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Hozzátette: az ukránok mindig is az európai család részei voltak, Ukrajnának pedig az EU-ban a helye. Szerinte rászolgáltak erre: egyrészt védik az európai értékeket, másrészt ígéreteiknek megfelelően fejlesztik az állami intézményeket még háború idején is, és “minden szükséges döntést elfogadtak.”

Az Európai Bizottság mai bejelentéséről itt olvashatnak részletesen:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!