1p

Svájc átvette az Európai Unió energiafogyasztás-csökkentési célkitűzéseit, de nem vet ki extraprofitadót a fosszilis energiahordozókat használó közműszolgáltatókra - jelentette be szerdán a szövetségi kormány.

A svájci kormány átvenné azt az uniós célkitűzést, hogy két lépésben, jövő januártól márciusig, majd novemberben és decemberben az elmúlt ötéves átlaghoz viszonyítva tíz százalékkal mérsékli az ország villamosenergia-fogyasztását.

"Svájcnak érdemes önkéntesen csatlakoznia az Európai Unió villamosenergia-fogyasztással kapcsolatos célkitűzéseihez. Ez az intézkedés nagymértékben mérsékeli a nagykereskedelmi villamosenergia-árakat, valamint tovább erősíti az ellátás biztonságát" - közölte a kormány.

A legtöbb uniós intézkedést azonban, úgy mint a fosszilistüzelőanyag-ágazat többletnyereségére kivetett adót, a kormány nem tudja elfogadni, mondván, a más országokénál kisebb svájci infláció miatt nincs rá szükség.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!