1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Újabb három országban cseréli le a miniszter a nagyköveteket.

A HVG írása szerint Brazíliába, Üzbegisztánba és Izraelbe is új nagykövetet nevez ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az elmúlt két hónapban a mostaniakkal együtt már 12 magyar külképviselet vezetőjét cserélte le a miniszter.

Most Brazília, Üzbegisztán és Izrael volt soron, és az Országgyűlés külügyi bizottságának keddi, zárt ülésén be is mutatkozott a három jelölt:

  • Brazília (Brazíliaváros) – Halmai Miklós
  • Üzbegisztán (Taskent) – Rózsa József
  • Izrael (Tel-Aviv) – Szentgyörgyi Zoltán

"Érdekesség, hogy a jelöltek közül ketten jelenleg is nagykövetek, és helycserével nevezik ki őket, mivel Halmai Miklós most Portugáliában nagykövet, és ő annak a Szentgyörgyi Zoltánnak a helyére megy Brazíliába, akit onnan Izraelbe helyeznek át" - írja a lap, hozzátéve azt is, hogy értesüléseik szerint még májusban újabb nagykövetjelöltek bejelentése várható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!