2p

Leadták a Szijjártó Péter által előre kifogásolt riportot a holland köztévén, belefér ez a szerkesztői szabadságba?

Szijjártó Péter tegnap még a kész anyag adásba kerülése előtt tulajdonképpen manipulációval vádolta meg a holland köztévé szerkesztőit, amikor feltöltött egy felvételt, amelyben a csatornának adott interjújának egyes, a riportba be nem került részei hallhatók.

"Az adásba került anyagból az alábbi részeket kivágták, ezek helyére jöttek utólag felmondva azok a mondatok, mint “Magyarország Putyin jó barátja” és minden más, amit már megszokhattunk"

- írta a miniszter Facebook-oldalán.

Később aztán ugyanitt megosztotta az adásba került riportot is, ekkor már további megjegyzések nélkül.

A kedves olvasóra bíznánk, hogy a két videó alapján miként ítéli meg a történteket. A Telex mindenesetre az anyag megtekintése után arra jutott, hogy

"abból semmi ilyesmi nem derül ki azon kívül, hogy a jelek szerint a magyar külügyminiszter szeretné szerkeszteni a holland köztévé anyagait. A riport ugyanis bemutatja a különböző álláspontokat, Szijjártót többször hosszan idézik, és a végén tulajdonképpen még meg is védik Orbán Viktort a Putyin-barátság vádjától."

Az mindenesetre biztos, hogy a riportban Szijjártó Pétert többször is hosszan idézik, és első látásra olyasmi semmiképpen nem történt, hogy szavait szövegkörnyezetükből kiragadva, eredeti értelmükkel ellentétesen, vagy direkt negatív kontextusban közölték volna (ahogy az mondjuk a magyar közszolgálati televízióban megtörtént a magyar kormánytól eltérő nézeteket vallók esetében).

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!