2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Legutóbb a nyugati fegyverek orosz célpontok elleni bevetésének engedélyezése kapcsán került elő a nukleáris fenyegetés. De tényleg lehet ez az orosz válasz?

Laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Privátbankár cikke azt veszi számba, milyen jelentősége van annak, hogy a nyugati országok egymás után engedélyezik az általuk szállított fegyverek a nemzetközileg elismert orosz határokon belüli bevetését az ukránoknak, és hogy milyen válaszlépéseket tehet erre Oroszország.

Az engedélynek elsősorban a Harkiv térségében indított orosz támadás szempontjából lehet jelentősége, itt ugyanis az oroszok a máshol megszokott fenyegetések nélkül tudták megszervezni egységeik logisztikai ellátását - eddig. Fordulatot hozhat az is, hogy az ukrán légvédelem immár célba tudja venni az orosz légtérből siklóbombás támadásokat indító orosz repülőgépeket is.

A válaszlépések tekintetében természetesen megint előkerült orosz részről a nukleáris arzenál felemlegetése, de a szakértők nem tartják valószínűnek, hogy ez lenne az a pont, ahol az oroszok akár csak egy kísérleti robbantással feljebb lépnének az eszkalációs spirálon.

E helyett más lépések, például az uniós országok területén elkövetett szabotázsakciók, esetleg a Baltikum térségében valamilyen provokatív lépés merülhet fel, illetve ott van az, amiről Vlagyimir Putyin beszélt, azaz "hasonló kategóriájú" orosz fegyverek szállítása "a világnak azon régióiba, ahol csapásokat mérhetnek azoknak az államoknak az érzékeny létesítményeire, amelyek ezt Oroszország ellen teszik".

De melyek lehetnek ezek a régiók, és van-e ennek az egésznek realitása? Erről bővebben a Privátbankár oldalán olvashatnak, ide kattintva.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!