2p

Az ENSZ számára kidolgozott egy javaslatot Türkmenisztán, Szijjártó Péter pedig bejelentette: Magyarország is támogatja.

Türkmenisztán javaslatot tesz az ENSZ-ben a Globális biztonsági stratégia kidolgozására, a lépést Magyarország támogatja - írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter Rashid Meredov türkmén külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetése után hangsúlyozta: "az ENSZ-ben most fontos (lenne) minden olyan kezdeményezés, amely az alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul".

A Függetlenségi Emlékmű Türkmenisztánban - innen indul majd a Globális biztonsági stratégia? Fotó: Depositphotos
A Függetlenségi Emlékmű Türkmenisztánban - innen indul majd a Globális biztonsági stratégia? Fotó: Depositphotos

Ha van olyan időszak, amikor az ENSZ Alapokmányának és az ott megfogalmazott céloknak érvényt kell szerezni, akkor a mostani bizony olyan - jegyezte meg.

Úgy vélte, "mi, magyarok is - sajnos a világ számos nemzetével együtt - közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést".

"Mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban" - írta Szijjártó Péter, hozzátéve, mindezt megerősítette türkmén kollégájának is. A javaslat részleteire a Facebook-poszt és az arról beszámoló MTI-hír nem derít fényt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!