2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A brüsszeli Sofitel sem kér a rendezvényből. 

Másodszor is lemondták Brüsszelben azt a rendezvényt, amelyen Orbán Viktor és különböző, az európai szélsőjobboldalhoz tartozó politikusok szólaltak volna fel kedden és szerdán.

Nem könnyű Brüsszelben helyet találni a konzervatívnak nevezett konferenciának
Nem könnyű Brüsszelben helyet találni a konzervatívnak nevezett konferenciának
Fotó: Depositphotos

Hétfőn még úgy volt, hogy a fideszes agytröszt, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia (NATCON) és egyben adománygyűjtés új helyszíne a Sofitel Hotel lesz. Azért kellett új helyszínt találni, mert múlt hét végén az eredeti helyszín, a Concert Noble szervezői is visszaléptek. Hírek szerint azért, mert nagyon komoly nyomás nehezedett rájuk amiatt, hogy szélsőséges szervezeteknek és politikusoknak biztosítanak helyet. Orbán Viktor mellett egyébként a brexit “atyja”, Nigel Farage, a francia szélsőjobboldali Eric Zemmour és a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is a felszólalók között – lenne. Helyszín azonban megint nincs. Hétfőn este a Sofitel is visszamondta a megállapodást, pedig már az antifasiszta szervezetek is meghirdették a demonstrációjukat a hotel elé, kedden 17:30-ra - írja a hvg.hu. 

Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az esemény természetéről és az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt

– mondta Vincent de Wolf, az érintett kerületnek, Etterbeeknek polgármestere a The Brussels Timesnak. Kiderült, hogy a szervezők már a szállodában voltak és amikor tájékoztatták őket, hogy a szerződés érvényét veszíti, akkor nem akartak elmenni. Végül a kiérkező rendőröknek kellett elmagyarázniuk, hogy ez nem a szállodán múlott, ekkor a szervezők távoztak. Újabb helyszínről egyelőre nincs információnk

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!