1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarország nem fogja meggondolni magát Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdésével és pénzügyi támogatásával kapcsolatban - jelentette ki az európai uniós ügyekért felelős miniszter.

Bóka János a Facebook-oldalán közölte, Magyarországnak határozott véleménye van: Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését idő előttinek tartják. Magyarország álláspontja elvi alapokon áll. 

Határozott nem. Fotó: Depositphotos
Határozott nem. Fotó: Depositphotos

A miniszter azt írta, Ukrajna pénzügyi támogatását az Európai Unió közös költségvetésén kívüli keretből kell megvalósítani: a tagállamok hozzájárulásából, a javasoltnál sokkal rövidebb tervezési időszakkal, a tagállamok világos politikai iránymutatása alapján.

Bejegyzésében a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy

"a magyar embereket megillető pénzek és Ukrajna támogatásának bármilyen összekapcsolása Magyarország elleni zsarolási kísérlet, amit a kormány visszautasít". Hozzátette, hogy "Magyarország nyílt lapokkal játszik".

Bóka János a bejegyzésben arról is tájékoztatott, hogy interjút adott a Financial Timesnak, amelyben a kormány Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról is beszélt.

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!