3p

Az orosz-ukrán háború 630. napjának főbb hírei.

 • Az Európai Bizottság újabb, a tizenkettedik szankciós csomag elfogadására tett javaslatot. Több mint száz embert helyeznének korlátozó intézkedések hatálya alá, újabb behozatali és kiviteli tilalmakat, valamint az olajárplafon szigorítására és az uniós szankciók kijátszása elleni fellépésre irányuló intézkedések elfogadását is szorgalmazza az a szankciós csomagban.
   
 • Az ukrán csapatok megpróbálják visszaszorítani az orosz erőket a Dnyipro folyó mentén, Herszon régió déli részén – közölte a hadsereg.

Putyin is készül bejelenteni valamit. Fotó: Depositphotos
Putyin is készül bejelenteni valamit. Fotó: Depositphotos

 • A Wall Street Journal egyik jelentése szerint az ukrán tengerészgyalogosok a Dnyipro keleti partján fekvő három faluban megerősítették állásaikat, elvágtak egy utat, amelyet az oroszok használtak utánpótlásra. 
   
 • Az orosz erők újabb csapást mértek az Ukrajna délkeleti részében lévő Zaporizzsja megyére, két mentést végző ember életét vesztette a támadásban.
   
 • Legalább egy ember meghalt a kelet-ukrajnai, Donyeck megyei Szelidovében, amikor egy többemeletes lakóházba orosz rakéta csapódott.
   
 • Szerhij Liszak, a dnyipropetrovszki régió kormányzója a Telegramon azt írta, hogy Oroszország délelőtt megtámadta Nikopolscsinát. Elmondása szerint senki sem halt meg és nem sérült meg.
   
 • Oroszország kijelentette, hogy Ukrajna csatlakozása az Egyesült Államok vezette NATO katonai szövetséghez részben vagy bármilyen más formában elfogadhatatlan lenne.

 • A NATO bejelentette, hogy hat Boeing repülőgépet vásárol az elöregedő Awacs felderítő repülőgépekből álló flottájának leváltására.
   
 • Csehország minden orosz állami vagyont befagyasztott.
   
 • Négymilliárd euró tőkeemelést javasolt szerdán az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank igazgatótanácsa a részvényes országok és szervezetek alkotta kormányzótestületnek az ukrajnai befektetési és támogatási programok folytatása érdekében. Részletek laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár cikkében, itt >>> 
   
 • Vlagyimir Putyin orosz elnök valószínűleg még 2023 vége előtt bejelenti elnökjelöltségét - közölte a brit védelmi minisztérium.
   
 • Az ukrán vezérkar helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 820-szal 314 290-re nőtt. Az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek mellett egy orosz repülőgépet, 15 harckocsit, 58 tüzérségi és két légvédelmi rendszert, valamint 26 drónt.

(Guardian, MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!