1p

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kifogásolta, hogy Ukrajna a vilniusi NATO-csúcstalálkozón várhatóan nem kap meghívást az észak-atlanti szövetségbe.

"Úgy néz ki, nincs készség arra, hogy Ukrajnát meghívják a NATO-ba vagy arra, hogy a szövetség tagjává tegyék" - írta Twitter-oldalán az ukrán elnök.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy Ukrajna NATO-tagságának kérdése az Oroszországgal folytatandó tárgyalások tárgyát képezi majd.

"Oroszországot ez majd arra ösztönzi, hogy folytassa a terrort" - jelentette ki Zelenszkij, aki szerint ez a határozatlanság a Nyugat gyengeségének jele.

"Ezt nyíltan szóvá fogom tenni a csúcstalálkozón" - fűzte hozzá.

Szerhij Nyikiforov, az ukrán elnök sajtótitkára közölte, hogy Zelenszkij kedd este Vilniusban beszédet mond, ennek részleteit azonban nem tárta fel.

Zelenszkij mikroblogján abszurdnak nevezte, hogy nincs ütemterv Ukrajna NATO-csatlakozására.

"A határozatlanság gyengeség" - írta.

Zelenszkij korábban az országa NATO-tagságával kapcsolatos határozott kötelezettségvállalásoktól tette függővé részvételét a kétnapos csúcstalálkozón.

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!