2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Magatartása ellehetetlenítette munkaviszonya fenntartását. Így mondják máshogy azt, hogy vissza mert szólni a miniszternek.

Csák János kulturális és innovációs miniszter - mint a munkáltatói jogkör gyakorlója - hétfőn átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-vel.

Egykor még a parlamentben is állta a támadásokat L. Simon László. Fotó: MTI
Egykor még a parlamentben is állta a támadásokat L. Simon László. Fotó: MTI

A közlemény szerint a miniszter indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette,

olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során - tették hozzá a közleményben.

A korábban államtitkárként is dolgozó L. Simon minden bizonnyal a World Press Photo kiállítás körül kialakult botrányba bukhatott bele. Mint ismeretes, Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselőjének felszólítására Csák János törvénysértést állapított meg a kiállítás kapcsán, mivel arra 18 éven aluliakat is beengedtek, pedig azon - a miniszter álláspontja szerint - a "családvédelmi" törvénybe ütköző tartalmakat is bemutattak.

L. Simon válaszul közölte, hogy „a Nemzeti Múzeum jogszerűen nem tudja végrehajtani Csák János felszólítását, ugyanis senki személyi igazolványát nem kérhetik el”, majd amikor a kiállításra kígyózó sorokban igyekeztek bejutni a látogatók, meg is köszönte Dúró Dórának a reklámot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!