3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Legalábbis ez derül ki a most közölt pénzügyi eredményeiből.

Elkészült a Libri csoport 2023-as pénzügyi beszámolója, mely szerint mind a könyvkereskedelmi, mind a könyvkiadói leányvállalatok jelentős növekedést értek el a megelőző évhez képest. Az új kihívásokhoz új vezetőket is kinevez a vállalat - közölt lapunkkal a cég.

 

A Libri Magyarország piacvezető könyvkereskedőjeként 55 üzletből álló bolthálózatában és webáruházában több mint 80 000 cím található, a szerteágazó kínálat a lehető legszélesebb közönséget szolgálja ki. A 2023-as évben forgalma meghaladta a 30 milliárd forintot, adózott eredménye 1,25 milliárd forintot. A Libri Kiadói csoport tavaly szintén kiemelkedő évet tudhatott magáénak. Éves árbevétele 14 százalékkal növekedett, adózott eredménye így 643 millió forint lett. 

Az új növekedési stratégiája már kiterjed a hazai és nemzetközi piacokra is. A vállalat víziója, hogy 2030-ra a közép-kelet-európai régió kulturális és szórakoztatóiparának több szegmensében is meghatározó szereplő legyen
Az új növekedési stratégiája már kiterjed a hazai és nemzetközi piacokra is. A vállalat víziója, hogy 2030-ra a közép-kelet-európai régió kulturális és szórakoztatóiparának több szegmensében is meghatározó szereplő legyen
Fotó: Libri

A tervek szerint a jövőben az igazgatóság aktívabb szerepet vállal a stratégai kérdésekben és a menedzsment támogatásában. Az új elnök Starcz Ákos eddigi igazgatósági tag lesz, aki korábban már volt a cégcsoport vezérigazgatója, jelenleg az Indamedia csoport igazgatója, az Index vezérigazgatója. A gazdasági szakember jelentős tapasztalattal rendelkezik a digitális gazdaság, média és online kiskereskedelem területén. 

A Libri csoport igazgatósága a közeljövőben új vezérigazgatót is kinevez Köbli Gyula személyében. Az új vezető szintén nem ismeretlen a vállalatnál, hiszen 2017-2021 között gazdasági igazgatóként már tagja volt a vezetőségnek. Köbli Gyula pénzügyi-gazdasági hátterű, tapasztalt vezető, aki számos akvizíciót és cégegyesülést vezényelt le a régióban. Megbízatása szerint egy újabb szintre kívánja emelni a hazai piacvezető könyves-csoportot, többek között a nemzetközi terjeszkedés, a kereskedelmi tevékenység kiszélesítése és a digitális lehetőségek régiós kihasználásán keresztül.

Kovács Péter Tamás leköszönő vezérigazgató szerződése lejártával távozik a pozícióból. Vezetése alatt indult a Libri és a Bookline fúziója 2013-ban. Az így létrejött piacvezető könyvkereskedő jelentős növekedést produkált, kiadói csoporttal bővült, trendformáló szereplője lett a hazai könyves szcénának. A 2013-as, nagyságrendileg 11 milliárd forintos árbevételhez képest 2023-ban a cégcsoport konszolidált árbevétele meghaladta a 33 milliárd forintot.

Szalai Zoltán, a Libri többségi tulajdonosának, a Mathias Corvinus Collegiumnak a főigazgatója a továbbiakban – hagyományos tulajdonosi szerepben – a felügyelőbizottság elnökeként támogatja a vállalatcsoport munkáját.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!