2p

A kisrészvényesek szerint törvénysértés történt.

A 24.hu írt arról, hogy a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) szerint sérültek a kisrészvényesek jogai a Librinél történt tulajdonosi átrendeződés során. A szervezet elnöke szerint a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány nem tájékoztatta a 15 napos határidőn belül a kisrészvényeseket a tulajdonszerzéséről.

Nem kaptak időben tájékoztatást. Fotó: Depositphotos
Nem kaptak időben tájékoztatást. Fotó: Depositphotos

Dióslaki Gábor, a kisbefektetőket képviselő TEBÉSZ elnöke szerint az MCC nagyjából egy hónapig nem tett eleget a Polgári Törvénykönyv egyik, kistulajdonosokat védő előírásának, ezzel pedig kárt okozott a kisebbségi részvényeseknek.

Az MCC közleményben reagálva azt közölte: elkötelezettek, hogy LIBRI-Bookline Zrt.-ben történt többségi tulajdonszerzése következtében a kisebbségi részvényeseket semmilyen kár ne érje, ezért a 60 napos törvényi határidőn túl is elfogadják a kisrészvényesek esetleges eladási szándékát. A többségi tulajdonos piaci árat fizet a részvényekért. 

Az MCC közvetett leányvállalata, a Libri-Bookline Zrt-ben minősített többségi befolyással rendelkező Axialis Holding Zrt. a Libri-Bookline valamennyi ezzel élni kívánó részvényesétől piaci értéken, a törvények által megszabott módon megvásárolja társasági részesedését. Ezzel a többségi részvényes maradéktalanul eleget tesz törvényi kötelezettségének, sőt a törvényben meghatározott 60 napos határidőn túl érkező kérelem esetén is kész piaci értéken megvásárolni bármely részvényes részesedését.

A kisebbségi részvényeseket tehát semmilyen kár nem éri. Az MCC többségi tulajdonszerzésével nem érintett fennmaradó részvények többsége tekintetében a részvényesek már jelezték eladási szándékukat - közölték. 

 


 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!