2p

A közép-franciaországi Douchy-ban lévő birtoka magánkápolnájában helyezik végső nyugalomra szűk családi körben szombaton a francia filmművészet legendás alakját, a vasárnap 88 éves korában elhunyt Alain Delont.

A színész környezete közölte az AFP francia hírügynökséggel, hogy a gyászszertartást zárt ajtók mögött tartják a Loiret megyei Douchy-Montcorbonban lévő, 1971-ben megvásárolt birtoka magánkápolnájában. A 82 éves Jean-Michel Di Falco, a délkelet-franciaországi Gap volt püspöke, akit a színész maga kért meg a búcsúztatóra, megerősítette a CNews és a BFMTV értesülését, amely szerint a szertartást szombaton tartják, de sem a helyét, sem a pontos időpontját nem közölte - írja az atv.hu

A két hírtelevízió úgy tudja, hogy a búcsúztató tervezett időpontja 17:00 óra. Jean-Michel di Falco búcsúztatta 2017-ben Mireille Darc színésznőt is, aki tizenöt éven át volt Delon élettársa, és vele lakott Douchy-ban. A gepárd című film sztárja 2018-ban egy interjúban beszélt a hitéről, bevallotta, hogy "őrült szenvedélyt" érez Szűz Mária iránt. "Ő az a nő, akit a legjobban szeretek (...), és akihez a leggyakrabban fordulok" - mondta akkor. 

Kutyája nélkül temetik el
Kutyája nélkül temetik el
Fotó: Depositphotos

Alain Delon régóta szerette volna, ha a birtokán temetik el, a kutyái közelében, amihez a megyei közigazgatás engedélyére van szükség. A család már megkapta az engedélyt az otthoni temetésre. 

A Paris Match című francia magazin újra leközölte azt a 2011-ben készült fényképet, amelyen a színész a sírbolt mellett áll, amelyben nyugodni kívánt, a kápolnában, amelyet saját maga építtetett a birtokán. "Egyáltalán nem félek a haláltól" - mondta akkor.

Alain Delon azt is kérte, hogy a temetésén csak néhány tucatnyi hozzátartozó és barát legyen jelen, nem akart olyan állami temetést, amilyenben 2021-ben barátját és vetélytársát, Jean-Paul Belmondót, a hetedik művészet másik óriását részesítették. Alain Delon, a francia filmművészet legendás alakja vasárnap hunyt el, ágyánál ott volt három gyermeke, Anthony, Anouchka és Alain-Fabien, akik a halálhírt bejelentve megemlítették, Loubót, a malinois (belga juhász) kutyáját is. "A kutyának lesz otthona és családja" - közölte kedden Brigitte Bardot alapítványa.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!