2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ókovács Szilveszter főigazgató próbálta menteni a menthetőt.

Valóban sztrájkoltak kedden a munkavállalók az Operában. Az este hatkor kezdődő Don Giovanni előadás előtt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója megjelent az egyik emeleti páholyban és tudatta a közönséggel, hogy a zenekar több tagja alapjogával élve sztárjkolni fog, hozzájuk csatlakozik több támogató a társulatból - írta a Népszava.

A közönség a bejelentést tapssal fogadta. A nézők viszont előadást nézni jöttek – tette hozzá, ezért elkezdték Mozart operáját, a Don Giovannit, ám mivel a zenekar csak hétkor ült be játszani, ezért az énekeseket addig ketten zongorán, váltva kísérték negyvennyolc percen keresztül. Az egyik zongoránál maga az előadás karmestere, Rajna Martin ült, a másiknál az egyik korrepetitor Jean Klára játszott. Hétkor a zenekar tagjai közül többen, mint azt az előadáson jelenlévő munkatársunk elmondta, sztrájk feliratú pólóban jelentek meg. A főigazgató már az előadás elején jelezte, mivel rendhagyóak a körülmények, az Opera a szünetben minden nézőt meghív egy pezsgőre és egy frissítőre.

Már több mint tíz éve vezeti az Operát.
Már több mint tíz éve vezeti az Operát.
Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Ókovács Szilveszter nem sokkal az előadás előtt egy levelet írt az intézmény munkatársainak, amely szerint előadás még nem maradt el sztrájk miatt és most sem fog. „Minden jegy érvényes, minden nézőnket várjuk a keddi és az azután következő estékre is. Titeket pedig a HR osztályra, emelt összegű szerződéseiteket aláírni” - fogalmazott, írta a Népszava.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!