2p

Kiskorúakra káros tartalma miatt a 12 éven felülieknek szóló korhatár-kategóriába sorolná a Két pasi meg egy kicsi című, a Viasat 3 csatornán kora reggel látható vígjátéksorozat egyik epizódját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának közleménye szerint a Viasat 3 csatornán április 2-án reggel hattól sugárzott Két pasi meg egy kicsi című sorozat 12. évadjának 15. epizódját vizsgálta egy bejelentés nyomán a médiatanács.

A műsor "6" korhatári jelöléssel került adásba - írták, hozzátéve: hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszám úgy jeleníti meg a szexualitást, hogy az a magyar szabályozás szerint a 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-kategóriába tartozónak minősülne.

Egy bejelentés nyomán indítottak vizsgálatot. (Illusztráció.) Fotó: Depositphotos
Egy bejelentés nyomán indítottak vizsgálatot. (Illusztráció.) Fotó: Depositphotos

Az indoklás szerint mivel a Viasat 3 szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a médiatanács a felmerült jogsértésről értesíti a holland társhatóságot, és kéri a szükséges intézkedések megtételét.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy a Szombathely 97,7 MHz rádiós médiaszolgáltatási jogosultság hatósági szerződése június 25-én végleg lejár.

A frekvencia használatára meghirdetett pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Radio Plus Kft. lett.

A médiatanács hatósági szerződés megkötését kezdeményezi a nyertes pályázóval, amely június 26-tól tíz évre nyerte el a használati jogosultságot.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!