1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Összesen már húszmilliárd felett tart a magyar Trónok Harcának ígért sorozat költségvetése.

A Forbes kérdésére árulta el a Nemzeti Filmintézet, hogy a Rise of the Raven (A Holló felemelkedése) munkacímen futó, az alkotók által "magyar Trónok Harcának" ígért Hunyadi-sorozat költségvetése a korábban bejelentett nagyjából 10,6 milliárdos, több forrásból érkezett állami támogatáshoz képest is kiegészült egy újabb, 4,6 milliárdos tétellel.

Összességében így már 15,2 milliárd forint állami támogatásnál tart a sorozat, és a később visszaigényelhető adókedvezményekkel együtt az összeg legalább 22,5 milliárdra rúg - ezzel a sorozat nemzetközi összehasonlításban is sok pénzből fog készülni, a hatalmas sikert aratott Vaják első évada például nagyjából 16 milliárd forintnak megfelelő összegből készült el.

További érdekesség, hogy az NFI pedig idén 144 másik pályázónak csak egy kicsit több támogatást adott összesen, mint a Hunyadi-produkciónak.

A premier egyébként 2024 decemberében várható, egyelőre Magyarországon kívül még nem sikerült megállapodni a sorozat forgalmazásáról.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!